Home / Visum

 

Som svensk medborgare behöver man inget visum för resor till Gambia ifall man planerar att stanna mindre än 90 dagar. Som vanlig turist behöver man alltså inte ansöka om något visum i förväg, utan man får ett inresetillstånd och en stämpel i sitt pass vid ankomst.

Vad gör man ifall man vill stanna längre?

Planerar man att stanna längre än 90 dagar i Gambia ska man ansöka om visum. Detta kan man göra i förväg via Gambias ambassad i Sverige, men man kan också göra det nere på plats i Gambia. Då tar man sig till immigrationsmyndigheten i Banjul, som sedan beviljar dig ett visum som räcker en längre tidsperiod än dina ursprungliga 90 dagar. Efter detta behöver man besöka immigrationsmyndigheten i Banjul var 28:dag för att få en ny stämpel i sitt pass.

Hur länge kan man stanna utan visum i Gambia?

Som svensk medborgare kan man stanna i 90 dagar som turist utan visum.

Vill man arbeta i Gambia krävs ett särskilt arbetstillstånd som gör det möjligt för dig att bosätta dig under en längre period i Gambia och även betala skatt i landet.

Gambias Konsulat i Sverige

De har ingen hemsida men adressen är:

Gambias Generalkonsulat
Svärdvägen 3 A
182 33 DANDERYD

Telefon: 08-32 45 20

Du kanske också gillar