Gambia bjuder på många aktiviteter och saker att göra. Här finns allt ifrån Sol och Bad till fisketurer och lokala marknader. Tack vare Gambias vackra natur finns det många aktiviteter som inkluderar djur och natur. Gambia passar därför utmärkt för den som gillar att vara ute i naturen, men passar även för den som är ute efter en avkopplande solsemester eller en mer kulturell upplevelse.

Båttur längs Gambiafloden

Åk på båttur längs Gambiafloden som flyter genom hela landet och upplev den fantastiska naturen och det rika djurlivet som finns här. Längs floden lever bland annat vilda flodhästar och krokodiler.

Pa’s Fishing Company

Gambias bästa företag som arrangerar fisketurer med lokala fiskare. Fångsten delas sedan ut till lokalbefolkningen, så samtidigt som man får en häftig upplevelse så hjälper man till att förse lokalbefolkningen med mat för dagen. Fisketuren utgår ifrån Banjul och ger ett minne för livet.

Utforska en lokal by

Gambia är ett väldigt trevlig land och så är även lokalbefolkningen. De flesta pratar även bra engelska, vilket gör det enkelt att göra sig förstådd och komma nära det lokala livet. Passa på att utforska en lokal by när du besöker Gambia och lär känna kulturen och befolkningen.

Hyr en cykel

Att hyra en cykel är ett perfekt sätt för att upptäcka det vardagliga livet och det kringliggande byarna bortom turismen. Här får man en chans att uppleva det genuina Gambia samtidigt som man får lära sig mer om kulturen.

Ät lokal mat

Gambia har ett traditionellt kök med många goda maträtter. Glöm därför inte bort att testa den lokala maten. Sanningen är faktiskt så att den “västerländska” maten inte är särskilt god, och den är sällan lagad med kärlek. Den lokala maten däremot är lagad med kärlek och är både hälsosam och god.

Här är några maträtter som är värda att prova: Benechin,Yassa, Mbahal,Oyster stew, Domoda och Nyambeh Nyebbeh.

Gå på marknad

Det finns många marknader runt om i Gambia. Serrekunda och Royal Albert Market i Banjul är populära bland turister, men det finns även bra marknader i Brikama och i Bakau. Här kan man handla allt mellan himmel och jord och det finns gott om fina hantverk till fyndpriser.

Fågelskådning

Gambia är ett av världens bästa länder att besöka ifall man är intresserad av fåglar. Gambias fågelskådning är sannerligen unik och här lever inte mindre än 540 olika arter, varav flera är endemiska. Både från Banjul och turistområdena finns det guidad fågelskådning att boka. Men man kan också ge sig ut på egen hand ifall man har kunskap och vet hur man hittar de olika fåglarna.

Bijilo Forest Park

En härlig aktivitet för hela familjen som bjuder på vacker natur och en härlig upplevelse med vilda apor som kommer fram för att få mat och för att leka. Parken ligger intill Bijilo Beach och är perfekt att kombinera för en heldagsutflykt.

Kachikali Crocodile Pool

Ta chansen och kom nära de “skräckinjagande” krokodilerna. Kachikali Crocodile Pool är ett härligt ställe, som särskilt brukar vara uppskattat bland barnen. Parken är belägen i Bakau och passar utmärkt om man samtidigt vill uppleva det vardagliga livet i Gambia.

Rehabiliteringscenter för schimpanser

I Gambia finns ett bra rehabiliteringscenter för schimpanser som är möjligt att besöka. Centret är beläget inåt i landet och går utmärkt att kombinera med en båttur längs Gambiafloden.

Hästridning

Upptäck landskapet och naturen från en hästrygg och följ med på hästridning. Det är möjligt att rida utan eller med en medgående guide ifall man är nybörjare.