Kololi har de senaste åren förvandlats från en liten fiskeby till en populär turistort. Här finns allt man behöver för en lyckad solsemester – mysiga strandbarer, god mat och fantastiska paradisstränder.

Det är också här som turistområdet Senegambia Strip ligger med ett stort antal butiker, aktiviteter, barer, restauranger och mycket annat. För dem som vill göra något annat än att sola hela dagarna finns det faktiskt en hel del aktiviteter att göra i Kololi. Några populära aktiviteter är hästridning, fågelskådning, utflykt med fyrhjuling och att gå på nöjesparken Dream Park.

Tack vare turismen finns det numera ganska många valmöjligheter när det gäller boende. Man kan välja mellan lägenheter och stugor till lyxiga resorthotell eller enklare bed & breakfasthotell. Vi rekommenderar att man bor antingen i Palma Rima Area eller Senegambia Area. Dessa områden är både mysiga och livliga samt har ett bra läge med närhet till det mesta.

Precis bredvid Kololi ligger Bijilo forest park som bjuder på en härlig upplevelse för hela familjen och en chans att få komma nära och leka med vilda apor.

På andra sidan av Kololi ligger Kotu, där bland annat golfklubben Fajara är belägen. I Kotu finns även en fin sandstrand, som är lite lugnare än Kololi Beach.

Från Kololi är det också enkelt att göra dagsutflykter till Gambias största stad Serrekunda, där man kan gå på marknad och uppleva det vardagliga livet i Gambia.

Ta sig runt

Bor man vid Palma Rima Area eller Senegambia Area har man i princip gångavstånd till allting man behöver och det går hur bra som helst att ta sig runt till fots.

Ska man åka längre bort, till exempel på dagsutflykt till Serrekunda eller Banjul är taxi att föredra. För att slippa betala onödiga pengar med de gröna taxibilarna kan det vara en god idé att promenera utanför turistområdet i Kololi. I Kololi får nämligen inte de gula taxibilarna plocka upp turister, utan tar man taxi därifrån är man alltså tvungen att ta en grön taxibil.

Bra att veta

Befolkning

Cirka 1300 invånare.

Hotellbokning

Tittar man till exempel efter hotell på hotels.com kan man söka efter Kololi Beach, men många av hotellen står listade under “Serrekunda”. Så glöm inte bort att söka på Serrekunda också för att få fram alla hotell vid Kololi Beach.

Säkerhet

Turistområdet i Kololi övervakas dygnet runt av turistpolisen i Gambia och mycket säkrare än så går det inte att bli. Skulle man mot förmodan få problem av något slag finns turistpolisen alltid nära till hands.

Tidszon

UTC +0

  • Sommartid: Svensk tid -2 timmar.
  • Vintertid: svensk tid -1 timme.

Vatten

Kranvattnet i Kololi är inte giftigt, men har en annan bakterieflora än vårt svenska kranvatten. Vi rekommenderar att man köper vatten från en lokal mataffär istället för att undvika eventuella magproblem.

Eluttag

220 volt. Adapter behövs och kan köpas här.