Banjul Market

Denna marknad är en av Banjuls mest populära turistattraktioner. Marknaden går även under namnet Royal Albert Market och här kan man köpa i princip allt mellan himmel och jord. Marknaden är en väldigt livlig plats och bara besöket är en upplevelse för sig själv. Priserna på marknaden ligger långt under svenska priser, men vill man komma riktigt billigt undan ska man jämföra priser noga och även pruta på det man är intresserad av. Turister sticker självklart ut ur mängden och de flesta gambier tar gärna chansen att tjäna lite extra på sina varor när turister kommer fram, därför är det viktigt att pruta.

Bijilo Forest Park

Cirka 11 kilometer utanför huvudstaden Banjul ligger detta härliga naturreservat. Bijilo forest park bjuder på en rolig naturupplevelse för hela familjen. Parken är nämligen hem åt ett flertal apor som gärna kommer fram för att få en matbit och för att leka en stund. Det går bra att åka hit på egen hand utan guide, men tänk på att inte skräpa ner.

Brikama Craft Market

En fin liten hantverksmarknad som är värt ett besök ifall man vill köpa lokala varor och hantverk. Denna marknad har också lägre priser jämfört med den större marknaden inne i Banjul och Serrekunda. Stämningen är heller inte lika hektisk här, vilket kan vara skönt för oss västerlänningar som kanske inte är vana vid hektiska marknader. Även om det är lugnare här så ska man vara förberedd på “jobbiga” säljare som försöker pracka på en saker. Men det är en del av charmen och de flesta säljarna är dessutom väldigt trevliga och pratar gärna en stund.

Förutom marknaden i Brikama finns det även möjlighet att lyssna på klassisk musik från Gambia. Brikama är nämligen ett stort centrum för musik där man använder kora.

River Gambia National Park

Ta en båttur längs Gambiafloden och njut av naturen och alla vilda djur längs vägen. Längs floden lever alltifrån flodhästar och krokodiler till olika sorters apor och vårtsvin. Guiderna på båtarna är duktiga och berättar gärna om platser man åker förbi. I River Gambia National Park ligger även ett rehabiliteringscenter för schimpanser, som är ett mycket trevligt ställe att besöka.

Katchikally Crocodile Pool

Detta krokodilzoo ligger i Bakau och här får man en möjlighet att stå öga mot öga med den skräckinjagande och fantastiska Nilkrokodilen. I Gambia anses krokodilen vara helig och symboliserar fruktbarhet.

Fågelskådning

Gillar man fåglar är Gambia ett utmärkt resmål. Här finns över 540 olika fågelarter, varav flera av dem är endemiska. Vi rekommenderar en guidad tur med Ousman och Musa från BSC. Dessa två guider har stor kunskap om fåglar i Gambia och erbjuder professionella turer där man alltid gör sitt bästa för att gästerna ska få en oförglömlig upplevelse.

Hemsidawww.bsc.gm

Fisketur med Pa

Följ med lokala fiskare till havs eller ut på Gambiafloden. Pa’s fishing company erbjuder fisketurer för alla nivåer, både för nybörjare och mer erfarna fiskare. All fångst ges sedan till lokalbefolkningen och man får även en möjlighet att få fisken tillagad och efter det smaka på sin fångst. Pa’s fishing company ligger i Banjul och är ett av de bästa företagen som erbjuder fisketurer.