Cape Point

Denna underbara sandstrand är belägen vid utkanten av den nordöstra delen av Bakau. Cape Point är en riktig paradisstrand som de flesta turister inte hittar till. Vårt bästa tips är att kombinera ett besök till denna strand och börja dagen med ett par timmar i solen innan man tar sig vidare in mot Bakau och får uppleva det genuina Gambia och det vardagliga livet som pågår i staden. Avsluta sedan dagen genom att kolla på den vackra solnedgången vid Cape Point. Sanden har en gyllene färg och stranden passar även bra för familjer.

Bijilo Beach

Bijilo Beach är ett riktigt smultronställe som ligger söder om turistorten Kololi. De flesta turister hänger på Kololi Beach och därför är denna lilla pärla inte lika välbesökt, men trots det finns här allt som krävs för en härlig dag på stranden. Vill man kombinera stranden med en aktivitet ligger naturreservatet Bijilo forest park alldeles i närheten. I parken kan man leka och mata vilda apor som gärna kommer fram.

Sanyang Beach

Detta är utan tvekan en av Gambias bästa stränder. Stranden ligger på den nordvästra kusten ungefär 30 kilometer från Kololi. Här väntar en riktig paradisstrand med guldfärgad finkornig sand, palmer och ett hav med kristallklart vatten. Bli inte förvånad ifall du får en stor bit av stranden för dig själv. Enklaste sättet att ta sig Sanyang Beach är antingen via taxi eller att man hyr en egen bil.

Kartong Beach

Kartong Beach är en vild strand som ligger i de södra delarna av Gambia. Runt omkring finns flera fina stränder som alla bjuder på en härlig dag på stranden. På denna strand är det enkelt att få vara i fred och bara njuta av värmen och naturen runt omkring. Avståndet till Banjul är cirka 6 mil, så det gäller att planera ifall man ska åka till denna strand.

Kotu Beach

Norr om Kololi hittar man Kotu Beach, som anses vara en av Gambias bästa stränder. Här väntar en gyllene sandstrand som omges av vackra och ståtliga palmer som svajar i takt med den svalkande vinden. Denna strand är absolut värt ett besök och ligger dessutom väldigt nära Kololi, men tänk på att det snabbt blir djupt cirka 25 meter ut i havet.

Kololi Beach

Gambias populäraste strand är utan tvekan Kololi Beach, som ligger mitt i det största turistområdet i Gambia. Är man ute efter liv och rörelse och mycket folk är det hit man ska åka. Förutom en fin sandstrand, så finns här även ett bra utbud av aktiviteter, strandbarer, hotell och restauranger.